Ricottasufflé i et glass

TILBEREDNING
40
minutter
ANTALL
4
porsjoner
ENERGI
350
kalorier
Ingredienser
4 eggehviter middels store 100 g sukker 4 eggeplommer middels store 1 pakke Bourbon vaniljesukker 1 ss finrevet sitronskall 250 g ricotta 2 ss maismel 1 ss semulegryn 2 ts smeltet smør 12 SUNSWEET svisker 25 g flakete mandler Litt melisTilberedning
- Forvarm ovnen til 150 °C varmluft (170 °C over- og undervarme). Pisk eggehvitene til de er stive, tilsett forsiktig halvparten av sukkeret i en strøm og fortsett å visp til eggehviten stive. Pisk eggeplommene med resten av sukker, vaniljesukker og sitronskall til de er tykke og kremaktige. Rør inn ricottaen, maismel og semulegryn til den er jevn, bland deretter forsiktig inn de vispete egghvittene.
- Pensle varmebestandige dessertglass med smør. Fyll 1-2 ss av blandingen i hvert glass og legg 3 svisker på toppen. Fyll med resten av blandingen, dryss over mandler og drypp over resten av smøret.
- Legg en ganske dyp ildfast form eller stekeform på rist i ovnen, legg glassene i den og fyll med varmt vann slik at glassene er dekket mest mulig i vann. Stek i ca. 25 minutter, dryss over melis rett før servering.
Oppskriftskategori
Hovedretter,
Stikkord for oppskrift
Vegetarisk, Ny oppskrift,<<Søk etter en annen oppskrift>>