Ricottasufflé i et glass
Sunsweet is an agricultural cooperative

SUNSWEET SVISKER

OPPSKRIFTER

Ricottasufflé i et glass


TILBEREDNING
40
minutter
ANTALL
4
porsjoner
ENERGI
350
kalorier

Ingredienser

4 eggehviter middels store
100 g sukker
4 eggeplommer middels store
1 pakke Bourbon vaniljesukker
1 ss finrevet sitronskall
250 g ricotta
2 ss maismel
1 ss semulegryn
2 ts smeltet smør
12 SUNSWEET svisker
25 g flakete mandler
Litt melis

Tilberedning

  1. Forvarm ovnen til 150 °C varmluft (170 °C over- og undervarme). Pisk eggehvitene til de er stive, tilsett forsiktig halvparten av sukkeret i en strøm og fortsett å visp til eggehviten stive. Pisk eggeplommene med resten av sukker, vaniljesukker og sitronskall til de er tykke og kremaktige. Rør inn ricottaen, maismel og semulegryn til den er jevn, bland deretter forsiktig inn de vispete egghvittene.
  2. Pensle varmebestandige dessertglass med smør. Fyll 1-2 ss av blandingen i hvert glass og legg 3 svisker på toppen. Fyll med resten av blandingen, dryss over mandler og drypp over resten av smøret.
  3. Legg en ganske dyp ildfast form eller stekeform på rist i ovnen, legg glassene i den og fyll med varmt vann slik at glassene er dekket mest mulig i vann. Stek i ca. 25 minutter, dryss over melis rett før servering.

Oppskriftskategori

Hovedretter,

Stikkord for oppskrift

Vegetarisk, Ny oppskrift,

<<Søk etter en annen oppskrift>>