Melonsymfoni

TILBEREDNING
75
minutter
ANTALL
6
porsjoner
ENERGI
760
kalorier
Ingredienser
150 g smør 250 ml melk 21 g fersk gjær 2 ss sukker 1 klype salt 500 g mel 1 egg (medium) 200 g SUNSWEET svisker 2 ss plommesyltetøy 3 ss malt valmuefrø 50 g melis 500 g vaniljesausTilberedning
- Smelt 50 g smør i en kjele, tilsett melk og sett til side. Smuldre gjæren og rør inn sukkeret til det blir en jevn væske. Ha salt, mel, egg og gjær i en bolle. Tilsett melkeblandingen og elt alt i ca. 5 minutter til du får en glatt gjærdeig. Dekk til og la stå på et lunt sted til deigen har doblet seg i størrelse.
- Bland 6 svisker med plommesyltetøyet. Slå sammen deigen kort igjen og del i 6 stykker. Form hvert stykke til en ball, fyll hver med en sviske. Dekk til og la deigen hvile i ytterligere 10 minutter.
- Kok opp ca. 400 ml vann i en kjele med dampinnsats, senk temperaturen slik at vannet bare putrer. Plasser 2 dumplings om gangen, med sømsiden ned, i dampkurven. Dekk til og damp i ca. 15 minutter.
- Bland valmuefrøene med melisen. Smelt 100 g smør. Hell litt vaniljesaus på hver tallerken. Legg gjærdumplings i midten. Dryss over valmuefrøet og melisblandingen og fordel de resterende sviskene rundt dumplingsene. Drypp over smeltet smør og server
Oppskriftskategori
Hovedretter,
Stikkord for oppskrift
Vegetarisk, Ny oppskrift,<<Søk etter en annen oppskrift>>