Melonsymfoni
Sunsweet is an agricultural cooperative

SUNSWEET SVISKER

OPPSKRIFTER

Melonsymfoni


TILBEREDNING
75
minutter
ANTALL
6
porsjoner
ENERGI
760
kalorier

Ingredienser

150 g smør
250 ml melk
21 g fersk gjær
2 ss sukker
1 klype salt
500 g mel
1 egg (medium)
200 g SUNSWEET svisker
2 ss plommesyltetøy
3 ss malt valmuefrø
50 g melis
500 g vaniljesaus

Tilberedning

  1. Smelt 50 g smør i en kjele, tilsett melk og sett til side. Smuldre gjæren og rør inn sukkeret til det blir en jevn væske. Ha salt, mel, egg og gjær i en bolle. Tilsett melkeblandingen og elt alt i ca. 5 minutter til du får en glatt gjærdeig. Dekk til og la stå på et lunt sted til deigen har doblet seg i størrelse.
  2. Bland 6 svisker med plommesyltetøyet. Slå sammen deigen kort igjen og del i 6 stykker. Form hvert stykke til en ball, fyll hver med en sviske. Dekk til og la deigen hvile i ytterligere 10 minutter.
  3. Kok opp ca. 400 ml vann i en kjele med dampinnsats, senk temperaturen slik at vannet bare putrer. Plasser 2 dumplings om gangen, med sømsiden ned, i dampkurven. Dekk til og damp i ca. 15 minutter.
  4. Bland valmuefrøene med melisen. Smelt 100 g smør. Hell litt vaniljesaus på hver tallerken. Legg gjærdumplings i midten. Dryss over valmuefrøet og melisblandingen og fordel de resterende sviskene rundt dumplingsene. Drypp over smeltet smør og server

Oppskriftskategori

Hovedretter,

Stikkord for oppskrift

Vegetarisk, Ny oppskrift,

<<Søk etter en annen oppskrift>>