Rødbetsuppe og dumplings med sviske
Sunsweet is an agricultural cooperative

SUNSWEET SVISKER

OPPSKRIFTER

Rødbetsuppe og dumplings med sviske


TILBEREDNING
35
minutter
ANTALL
4
porsjoner
ENERGI
450
kalorier

Ingredienser

500g rødbeter
1 løk
120g SUNSWEET svisker
1 ss olivenolje
800 ml grønnsakkraft
150g rømme
En dæsj sitronsaft
Salt og pepper
En klype spisskummen
1/2 neve (20 g) med ruccolasalat
50g valnøttkjerner
100g kremost

Tilberedning

  1. Skrell rødbeter og løk og del i terninger. Hakk sviskene.
  2. Varm oljen i en stor kjele. Surr rødbeter og løk i oljen i noen minutter. Tilsett grønnsakkraften og halvparten av sviskene. Legg på lokk og kok på middels varme i ca. 20 minutter. Tilsett rømme og kjør med en stavmikser til den er jevn. Smak til med sitronsaft, salt, pepper og spisskummen.
  3. Vask ruccolasalaten, tørk i en salatspinner og hakk fint. Hakk valnøttene fint også, og legg til side 1 ss.

Bland hakkede ruccolasalat og valnøtter med kremost og de resterende sviskene til en fast deig. Bruk to teskjeer til å forme deigen til små dumplings. Hell suppen i boller eller suppetallerkener, tilsett dumplings i suppen, dryss over de resterende hakkede valnøttene og server.

Tips: For å spare tid, bruk 500g ferdigkokte, vakuumpakkede rødbeter fra salatdelen av supermarkedet. Du kan også servere suppen med noen friske ruccola. Drypp over litt valnøtt eller olivenolje.

Oppskriftskategori

Forretter og appetittvekkere,

Stikkord for oppskrift

Glutenfri, Vegetarisk, Ny oppskrift,

<<Søk etter en annen oppskrift>>