Rødbetsuppe og dumplings med sviske

TILBEREDNING
35
minutter
ANTALL
4
porsjoner
ENERGI
450
kalorier
Ingredienser
500g rødbeter 1 løk 120g SUNSWEET svisker 1 ss olivenolje 800 ml grønnsakkraft 150g rømme En dæsj sitronsaft Salt og pepper En klype spisskummen 1/2 neve (20 g) med ruccolasalat 50g valnøttkjerner 100g kremostTilberedning
- Skrell rødbeter og løk og del i terninger. Hakk sviskene.
- Varm oljen i en stor kjele. Surr rødbeter og løk i oljen i noen minutter. Tilsett grønnsakkraften og halvparten av sviskene. Legg på lokk og kok på middels varme i ca. 20 minutter. Tilsett rømme og kjør med en stavmikser til den er jevn. Smak til med sitronsaft, salt, pepper og spisskummen.
- Vask ruccolasalaten, tørk i en salatspinner og hakk fint. Hakk valnøttene fint også, og legg til side 1 ss.
Bland hakkede ruccolasalat og valnøtter med kremost og de resterende sviskene til en fast deig. Bruk to teskjeer til å forme deigen til små dumplings. Hell suppen i boller eller suppetallerkener, tilsett dumplings i suppen, dryss over de resterende hakkede valnøttene og server.
Tips: For å spare tid, bruk 500g ferdigkokte, vakuumpakkede rødbeter fra salatdelen av supermarkedet. Du kan også servere suppen med noen friske ruccola. Drypp over litt valnøtt eller olivenolje.
Oppskriftskategori
Forretter og appetittvekkere,
Stikkord for oppskrift
Glutenfri, Vegetarisk, Ny oppskrift,<<Søk etter en annen oppskrift>>