Svisketerte
Sunsweet is an agricultural cooperative

SUNSWEET SVISKER

OPPSKRIFTER

Svisketerte


TILBEREDNING
35
minutter
ANTALL
4
porsjoner
ENERGI
241
kalorier

Ingredienser

200 g frosne bringebær (tint)
saft fra ½ sitron
100 g SUNSWEET svisker
2 egg (M)
25 g sukker
60 g mel
1 klype bakepulver
½ ts vaniljesukker
1 klype kanel
revet skall fra ½ økologisk sitron
125 ml lettmelk
I tillegg:
smør til kakeformene
mynteblader etter eget ønske
melis til dryssing

Tilberedning

  1. Press bringebærene gjennom en sil i en kasserolle.
  2. Varm sitronsaften.
  3. Del sviskene i to, og ha dem i kasserollen. Kok forsiktig opp, og rør. Sett kasserollen til side.
  4. Skill eggene. Pisk eggehvitene til de er stive.
  5. Ha så i sukker, og pisk blandingen.
  6. Bland mel, bakepulver, vaniljesukker, kanel og limeskall i en bolle.
  7. Rør inn melk og piskede eggeplommer litt etter litt i melblandingen.
  8. Vend eggehviteblandingen inn i melblandingen.
  9. Pensle fire flate, ildfaste terteformer (ca. 12–13 cm diameter) med smør.
  10. Fordel bringebær- og sviskesausen i de fire formene.
  11. Deretter heller du røren over sausen.
  12. Stekes i forvarmet ovn på 180–200 °C (gass: 3, varmluftsovn: 160–180 °C) i 15-20 minutter.
  13. Legg mynteblader på toppen, og dryss med melis.
  14. Serveres straks.

Oppskriftskategori

Desserter og søte retter,

Stikkord for oppskrift

Vegetarisk,

<<Søk etter en annen oppskrift>>