Svisketerte

TILBEREDNING
35
minutter
ANTALL
4
porsjoner
ENERGI
241
kalorier
Ingredienser
200 g frosne bringebær (tint)saft fra ½ sitron
100 g SUNSWEET svisker
2 egg (M)
25 g sukker
60 g mel
1 klype bakepulver
½ ts vaniljesukker
1 klype kanel
revet skall fra ½ økologisk sitron
125 ml lettmelk
I tillegg:
smør til kakeformene
mynteblader etter eget ønske
melis til dryssing
Tilberedning
- Press bringebærene gjennom en sil i en kasserolle.
- Varm sitronsaften.
- Del sviskene i to, og ha dem i kasserollen. Kok forsiktig opp, og rør. Sett kasserollen til side.
- Skill eggene. Pisk eggehvitene til de er stive.
- Ha så i sukker, og pisk blandingen.
- Bland mel, bakepulver, vaniljesukker, kanel og limeskall i en bolle.
- Rør inn melk og piskede eggeplommer litt etter litt i melblandingen.
- Vend eggehviteblandingen inn i melblandingen.
- Pensle fire flate, ildfaste terteformer (ca. 12–13 cm diameter) med smør.
- Fordel bringebær- og sviskesausen i de fire formene.
- Deretter heller du røren over sausen.
- Stekes i forvarmet ovn på 180–200 °C (gass: 3, varmluftsovn: 160–180 °C) i 15-20 minutter.
- Legg mynteblader på toppen, og dryss med melis.
- Serveres straks.
Oppskriftskategori
Desserter og søte retter,
Stikkord for oppskrift
Vegetarisk,<<Søk etter en annen oppskrift>>