Kanelsnurrer med svisker

TILBEREDNING
50
minutter
ANTALL
24
porsjoner
ENERGI
165
kalorier
Ingredienser
Til gjærdeigen:70 g smør
180 ml lettmelk
350 g hvetemel
1 pakke tørrgjær
40 g sukker
I tillegg:
f.ex. 60 g valnøtter
40 g sukker
3 ts vaniljesukker
1 ts kanel
1 eggehvite (M)
40 g mykt smør
ca. 24 SUNSWEET svisker (ca. 280 g)
melis
Tilberedning
- Smelt smøret, og tilsett melk. Bland mel og tørrgjær i en bolle. Tilsett smørmelken, og elt i kjøkkenmaskin med eltekrok til deigen er glatt. Dekk over deigen, og la den heve i ca. 30 minutter på et lunt sted.
- Finhakk valnøttene, og bland dem med sukker, vaniljesukker og kanel. Arbeid inn eggehviten.
- Del deigen i fire. Kjevle ut delene til smale rektangler på ca. 12 x 24 cm. På hvert rektangel legger du en firedel av smør- og valnøttblandingen. Skjær rektanglene i ca. 4 cm brede remser. Pakk inn én sviske i hver remse.
- Legg bollene på stekebrettet, og dekk med bakepapir. Stekes i forvarmet ovn på 180 °C (gass: 2-3, varmluft: 160 °C) i 15-20 minutter. Dryss på melis om du ønsker det.
Kanelsnurrene smaker best når de er nystekte.
Oppskriftskategori
Desserter og søte retter,
Stikkord for oppskrift
Vegetarisk,<<Søk etter en annen oppskrift>>