Sviskemuffins med knekk
Sunsweet is an agricultural cooperative

SUNSWEET SVISKER

OPPSKRIFTER

Sviskemuffins med knekk


TILBEREDNING
60
minutter
ANTALL
12
porsjoner
ENERGI
275
kalorier

Ingredienser

Til knekken:
f.ex. 60 g valnøtter
40 g sukker

Til deigen:
80 g SUNSWEET svisker
250 g yoghurt med lavt fettinnhold (0,1 % fett)
225 g hvetemel
2 toppede ts bakepulver
2 egg (M)
60 g sukker
1 ½ ts vaniljesukker
1 klype salt og 6 ss olivenolje

I tillegg:
12 bakeformer av papir (muffinsformer)
10 SUNSWEET svisker
2 ts honning (flytende)

Tilberedning

  1. Grovhakk valnøttene. Ha sukker i en panne, og la det karamellisere seg slik at det får gyllen farge. Ha i valnøttene, og rør mens det karamelliserer seg. Legg valnøttene på et stykke matpapir, og la dem kjølne. Legg til side 12 små valnøttbiter til pynt, og finhakk resten.
  2. Grovhakk sviskene. Ha dem i en bolle sammen med yoghurt, og mos med stavmikser. Bland mel og bakepulver. Pisk eggene i en annen bolle sammen med sukker, vaniljesukker, salt og olivenolje. Rør inn yoghurt-og-sviske-pureen. Slå sammen røren med melblandingen og valnøttknekken, og bland det raskt.
  3. Plasser bakeformene i rommene på muffinsbrettet. Ha 1 spiseskje røre i hver bakeform. Del 6 svisker i to. Legg en halv sviske i hver muffins, og fordel resten av røren over dem. Stekes i forvarmet ovn på 175 °C (gass: 2-3, varmluft: 160 °C) i ca. 25 minutter.
  4. Når muffinsene er stekt, pensler du dem med honning. Skjær resten av sviskene i strimler. Pynt muffinsene med resten av sviskene og valnøttknekken.

Oppskriftskategori

Desserter og søte retter,

Stikkord for oppskrift

Vegetarisk,

<<Søk etter en annen oppskrift>>