Sviskemuffins med knekk

TILBEREDNING
60
minutter
ANTALL
12
porsjoner
ENERGI
275
kalorier
Ingredienser
Til knekken:f.ex. 60 g valnøtter
40 g sukker
Til deigen:
80 g SUNSWEET svisker
250 g yoghurt med lavt fettinnhold (0,1 % fett)
225 g hvetemel
2 toppede ts bakepulver
2 egg (M)
60 g sukker
1 ½ ts vaniljesukker
1 klype salt og 6 ss olivenolje
I tillegg:
12 bakeformer av papir (muffinsformer)
10 SUNSWEET svisker
2 ts honning (flytende)
Tilberedning
- Grovhakk valnøttene. Ha sukker i en panne, og la det karamellisere seg slik at det får gyllen farge. Ha i valnøttene, og rør mens det karamelliserer seg. Legg valnøttene på et stykke matpapir, og la dem kjølne. Legg til side 12 små valnøttbiter til pynt, og finhakk resten.
- Grovhakk sviskene. Ha dem i en bolle sammen med yoghurt, og mos med stavmikser. Bland mel og bakepulver. Pisk eggene i en annen bolle sammen med sukker, vaniljesukker, salt og olivenolje. Rør inn yoghurt-og-sviske-pureen. Slå sammen røren med melblandingen og valnøttknekken, og bland det raskt.
- Plasser bakeformene i rommene på muffinsbrettet. Ha 1 spiseskje røre i hver bakeform. Del 6 svisker i to. Legg en halv sviske i hver muffins, og fordel resten av røren over dem. Stekes i forvarmet ovn på 175 °C (gass: 2-3, varmluft: 160 °C) i ca. 25 minutter.
- Når muffinsene er stekt, pensler du dem med honning. Skjær resten av sviskene i strimler. Pynt muffinsene med resten av sviskene og valnøttknekken.
Oppskriftskategori
Desserter og søte retter,
Stikkord for oppskrift
Vegetarisk,<<Søk etter en annen oppskrift>>