Sviske-og banankake

TILBEREDNING
60
minutter
ANTALL
4
porsjoner
ENERGI
97
kalorier
Ingredienser
200 g bananer (skrelte)200 g SUNSWEET svisker
100 ml havremelk
250 g hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts usøtet kakaopulver
2 ts kanel
2 egg (M)
100 g sukker
1 ½ ts vaniljesukker
100 ml solsikkeolje
I tillegg:
olje til å smøre syltetøyglassene
melis til å drysse over
Tilberedning
- Del bananene i store biter, og hakk opp halvparten av sviskene. Ha havremelken, bananene og sviskene i en bolle med høye kanter, og mos med stavmikser.
- Bruk en egen bolle til tørre ingredienser, og ha i bakepulver, kakaopulver og kanel. I en annen bolle visper du egg, sukker og vaniljesukker til en luftig blanding. I samme bolle rører du litt etter litt inn solsikkeoljen og pureen av bananer og svisker.
- Når de våte ingrediensene er godt blandet, rører du gradvis inn melblandingen. Tilsett den andre halvparten av sviskene, og vend dem inn i røren.
- Smør syltetøyglassene med olje, og hell i røren. Stekes i forvarmet ovn på 180 °C (gass: 2-3, varmluft: 160 °C) i 35-40 minutter. Dryss med melis.
Oppskriftskategori
Desserter og søte retter,
Stikkord for oppskrift
Vegetarisk,<<Søk etter en annen oppskrift>>