Eple-og sviskesorbé
TILBEREDNING
25
minutter
ANTALL
4
porsjoner
ENERGI
155
kalorier
Ingredienser
2 syrlige epler125 g SUNSWEET svisker
3 økologiske lime
500 ml vann
2 ss kokossirup
1 eggehvite (M)
Pynt:
svisker etter eget ønske
limeskall
sitronmelisse
Tilberedning
- Del eplene i fire. Fjern kjernene, skrell eplebåtene, og skjær dem i biter. Bland epler og svisker i en stor kasserolle. Vask limene. Rasp én lime, og sett skallet til side. Klem ut all saften av limene. Ha vannet og limesaften i den store kasserollen. La trekke under lokk i ca. 15 minutter.
- Mos alt med stavmikser i kasserollen. Hell blandingen gjennom en finmasket sil. Rør inn limeskall og kokossirup. La blandingen avkjøle seg.
- Pisk eggehvitene til de blir stive, og rør. Hell alt over i iskremmaskinen slik at sorbeen fryser.
- Avkjøl glassene på forhånd, eller legg dem i frysen. Fordel sorbeen i glassene. Pynt med svisker, limeskall og sitronmelisse. Serveres straks.
Tips: Hvis du ikke har iskremmaskin, heller du blandingen i en bolle og setter den i frysen. En gang iblant rører du kraftig til du får en kremet konsistens.
Oppskriftskategori
Desserter og søte retter,
Stikkord for oppskrift
Vegetarisk, Glutenfri,<<Søk etter en annen oppskrift>>