Fruktkake med svisker
TILBEREDNING
70
minutter
ANTALL
20
porsjoner
ENERGI
213
kalorier
Ingredienser
Til deigen:150 g SUNSWEET svisker
4 spiseskjeer vann (eller rom)
500 g mel
2 små
100 g smør, mykt
2 egg (M)
80 g sukker
2 spiseskjeer honning
4 strøkne teskjeer gingerbread spice mix (krydderblanding med ingefær, muskat og kardemomme, nellik m.m.)
125 ml melk (romtemperert)
I tillegg:
50 g valnøtter
100 g SUNSWEET svisker
80 g hele, tørkede tranebær
2 spiseskjeer mel
Tilberedning
- Forvarm ovnen til 160° C . Mos sviskene med vann.
- Bland mel og gjær. Tilsett smør, egg, sukker, honning og krydderblanding, melk og sviskemos. Bland alt med håndmikser til deigen er glatt. Dekk til deigen og la heve i varm romtemperatur i ca. 45 min.
- Hakk valnøtter og bland med svisker, tranebær og mel. Kna deigen på en flate strødd med mel, gjør flat og smør sviskeblandingen utover. Fold deigen med sviskeblandingen sammen og sørg for at frukten er dekket av deigen. Form deigen til en oval og legg i godt smurt bakeform (ca. 30 cm lang). La heve igjen i 45 min.
- Stek fruktkaken i 45–50 minutter.
Oppskriftskategori
Desserter og søte retter,
Stikkord for oppskrift
Vegetarisk,<<Søk etter en annen oppskrift>>