Sviske- og bønnegryte
TILBEREDNING
40
minutter
ANTALL
4
porsjoner
ENERGI
368
kalorier
Ingredienser
600 g poteter500 g snittbønner
150 g SUNSWEET svisker
120 g myk gjetost
8 ts korianderpesto (eller basilikumpesto)
1 l grønnsakbuljong (pulver e.l.)
2 løk
1 fedd hvitløk
1 ss olje
Salt
Tilberedning
- Vask, skyll og skjær bønner i munnstore biter.
- Kok i saltet vann i 8-10 minutter, sil av og sett til side.
- Vask poteter, skyll og skjær i biter.
- Forvarm en gryte og surr skrelt løk og hvitløk i olje.
- Hell i buljong og tilsett potetene.
- Dekk til og la koke i 15-20 minutter.
- Ha snittbønner og svisker i buljongen og småkok i ca. 5 minutter.
- Skjær myk gjetost i fire deler.
- Server hver porsjon bønnegryte med geitost og litt korianderpesto.
Tips: Oppskriften smaker godt med hjemmelaget pesto. Til pesto: vask 1 bunt koriander eller basilikum, rist tørr, plukk bladene av stilkene og grovhakk. Bland sammen 30 g pinjekjerner, 40 g revet fersk parmesan, 100 ml olivenolje og mos med stavmikser eller i en blender. Hvis den lagres på glass og dekkes med olivenolje, kan pestoen holde seg i flere uker i kjøleskap.
Oppskriftskategori
Hovedretter,
Stikkord for oppskrift
Vegetarisk, Under 500 kcal,<<Søk etter en annen oppskrift>>