Spinatsalat med mozzarella og svisker
TILBEREDNING
40
minutter
ANTALL
4
porsjoner
ENERGI
331
kalorier
Ingredienser
1 appelsin (økologisk)1-2 spiseskje revet pepperrot (glass)
1 spiseskje rødvinseddik
2 spiseskjeer lønnesirup
2 spiseskjeer olivenolje
salt, pepper
200 g SUNSWEET svisker
150 g små mozzarellakuler
200 g tynne, nye spinatblad
1 rødløk
20 g valnøttkjerner
Tilberedning
- Vask appelsinen og skrell av halvparten av skallet med et sitronjern i tynne striper. Press ut saften. Bland appelsinsaft og skall med pepperrot, eddik, lønnesirup og olivenolje i en stor bolle. Smak til med salt og pepper. Ha i svisker og skyllede mozarellakuler. Dekk til og mariner i ca. 30 minutter.
- Vask og rens spinatblader grundig med kaldt vann. Skyll spinatbladene godt i dørslag eller bruk en salatsentrifuge. Skrell løk og skjær i tynne ringer. Hakk valnøttkjernene.
- Vend spinatblader og løkringer forsiktig inn med de marinerte sviskene. Anrett på tallerken og dryss over med hakkede valnøtter.
Tips: Bruk ruccola eller tynne blad av blandet salat i stedet for spinatblad.
Oppskriftskategori
Hovedretter, Småretter og salater,
Stikkord for oppskrift
Vegetarisk,<<Søk etter en annen oppskrift>>