Torsk med purre, sennepsaus og svisker
TILBEREDNING
35
minutter
ANTALL
4
porsjoner
ENERGI
351
kalorier
Ingredienser
1 stor purre600 g torskefilet
Salt, pepper
Grillspyd
2 spiseskjeer olje
200 ml fiskefond (på glass)
200 ml matfløte
4 spiseskjeer sennepskorn
1/2 bunt dill
125 g SUNSWEET svisker
2 skiver bacon (ca. 10 g hver)
Frisk dill til pynt
Tilberedning
- Vask purre, skjær på langs i 10 cm lange strimler og skyll. Forvell purre i saltet vann i ett minutt. Ta opp med en skumsamler, frisk opp i isvann og klapp grundig tørr.
- Rens torskefilet, klapp tørr, krydre med salt og pepper, skjær i porsjonsstørrelser og surr purrestrimler rundt. Fest med trespyd.
- Varm olje i en nonstick-panne og stek fisken på begge sider i 2-3 minutter. Hold varm.
- Bland fiskefond, fløte og sennep i en gryte og kok inn til kremet konsistens. Smak til med salt og pepper. Vask dill, rist tørr og finhakk. Ha dill i sausen. Del sviskene i to og varm i sausen.
- Skjær bacon i biter og rist på en liten nonstick-panne til det er sprøtt. Pynt med dill.
Serveres med ris.
Oppskriftskategori
Hovedretter,
Stikkord for oppskrift
<<Søk etter en annen oppskrift>>