Bakt fennikkel med svisker og tandoorikylling
TILBEREDNING
30
minutter
ANTALL
4
porsjoner
ENERGI
394
kalorier
Ingredienser
Til fennikelen:4 fennikelhoder
Salt
Saft fra 2 appelsiner
1 spiseskje flytende honning
1 spiseskje olivenolje
1 spiseskje sesam
200 g SUNSWEET svisker
pynt med koriander etter smak
Til kyllingen:
4 kyllingfileter
2 spiseskjeer olje
Salt, pepper
1 spiseskje tandoorikrydder (eventuelt kinesisk 5-spicekrydder)
Tilberedning
- Vask kyllingfiletene og klapp dem tørre. Bland olje med en klype salt, pepper og tandoorikrydderet. Gni blandingen grundig inn i kyllingfiletene. Dekk med folie og sett i kjøleskap i 30 minutter.
- Rens fennikel. Del fennikelhodene i to og forvell i saltet vann i ca. 3 minutter. Skyll i dørslag og la renne av. Rør inn appelsinjuice med honning og olivenolje. Legg fennikel i en kasserolle og ha over appelsin- og honningblandingen. Strø over med sesam. Stek i forvarmet ovn på 180 °C (gass: 2-3, varmluft: 160 °C) i 10-15 minutter. Ha i svisker de siste 5 minuttene.
- Stek kyllingfiletene i en stekepanne med nonstick-belegg og snu dem ofte.
- Skjær filetene i skiver og server med fennikel, tørkede svisker og fonden. Pynt med koriander etter smak.
Tips: Server forkokt ris med rosa pepperbær og litt hakket koriander ved siden av.
Oppskriftskategori
Hovedretter,
Stikkord for oppskrift
Glutenfri, Under 500 kcal,<<Søk etter en annen oppskrift>>