Rødbetetårn med svisker
TILBEREDNING
45
minutter
ANTALL
4
porsjoner
ENERGI
216
kalorier
Ingredienser
4 små rødbeter150 g SUNSWEET svisker
150 g kremost, 12 % fett
2 vårløk
1 bit ingefær, på størrelse med en valnøtt
1 kvast dill
Salt
pepper
Tilberedning
- Skyll rødbetene og kok i saltvann i ca. 30 minutter.
- Rør inn ost til kremet konsistens. Rens vårløk, skyll og skjær i små biter. Skrell og riv ingefær. Skyll dill, rist tørr og finhakk. Hold igjen litt dill til pynt. Bland kremost med vårløk, ingefær og dill og smak til med salt og pepper.
- Skyll rødbetene med kaldt vann i dørslag og skrell dem. Skjær en skive av toppen og bunnen av rødbeten, slik at den kan stå på en tallerken uten å rulle. Kutt skivene du nettopp har skåret av i terninger og sett til side. Skjær rødbeten i skiver horisontalt gjennom midten.
- Legg den nederste delen av rødbeten på en tallerken. Ha på fyllet, bortsett fra kremen. Trykk 1-2 svisker forsiktig inn i kremen og legg den øverste rødbetdelen på toppen. Ha resten av kremosten og sviskene på toppen. Pynt med rødbeteterninger og dill og server.
Tips: Bruk vakuumpakket rødbete for å spare tid. Den er forkokt og fås i alle supermarkeder.
Oppskriftskategori
Forretter og appetittvekkere, Småretter og salater,
Stikkord for oppskrift
Vegetarisk,<<Søk etter en annen oppskrift>>