Gorgonzola-mousse med svisker
TILBEREDNING
30
minutter
ANTALL
4
porsjoner
ENERGI
586
kalorier
Ingredienser
Til mousse:150 g gorgonzola
250 g mascarpone
200 g yoghurt med lavt fettinnhold
pepper fra kvern
1 klype malt anis
saft fra sitron
I tillegg:
125 ml hvitvin
2 spiseskjeer plommesyltetøy
2 teskjeer chilisaus
150 g SUNSWEET svisker
1 stang stangselleri
20 g valnøttkjerner
Tilberedning
- Skjær gorgonzola i små biter og legg i en bolle. Tilsett mascarpone og yoghurt, pisk med stavmikser til en kremet konsistens. Smak til med pepper, malt anis og saft fra sitron. Fyll på glass og oppbevar kjølig til det skal brukes.
- Bland hvitvin med plommesyltetøy og chilisaus. Del svisker i to eller fire, ha i sausen og oppbevar også dette kjølig.
- Vask og rens stangselleri, skjær i fine strimler. Hakk valnøttkjernene. Ha sviskesausen over gorgonzola-moussen og pynt med selleri og hakkede valnøtter. Serveres med baguette.
Oppskriftskategori
Desserter og søte retter,
Stikkord for oppskrift
Vegetarisk, Glutenfri,<<Søk etter en annen oppskrift>>