Avokado- og ertekrem med kylling- og sviskespyd
TILBEREDNING
35
minutter
ANTALL
4
porsjoner
ENERGI
470
kalorier
Ingredienser
Til kremen:2 sjalottløk
1 spiseskjeer olje
300 g frosne erter
200 ml grønnsakbuljong (pulver e.l.)
2 modne avokadoer (f.eks. Hass)
150 g yoghurt med lavt fettinnhold
2-3 ts wasabipasta
Smakstilsetning:
revet skall og saft av 1 økologisk lime
salt
Til spydene:
300 g kyllingfilet
salt, pepper
50 g bacon (magert, i tynne strimler)
16 SUNSWEET svisker (ca. 160 g)
1 spiseskje olje
I tillegg:
trespyd
tilsett skiver av lime og litt shisokarse etter smak
Tilberedning
- Skrell sjalottløk og skjær i terninger. Varm olje i en gryte og brun sjalottløken. Tilsett erter og buljong. Kok med lokk i ca. 15 minutter til det er mykt. Del avokado i to, fjern steiner og ta ut fruktkjøtt med skje. Lag puré av avokado, yoghurt og wasabi. Lag puré også av ertene i gryten. Bland avokadokremen forsiktig og varm kort under omrøring. Smak til med revet limeskall og limesaft samt salt.
- Vask kyllingfiletene og klapp dem tørre. Skjær kjøttet i munnstore stykker. Smak til med salt og pepper. Del bacon i to på langs. Pakk hver sviske inn i en baconstrimmel. Sett kyllingbiter og tørkede svisker vekselvis på fuktige trespyd. Varm olje i en nonstick-gryte. Stek spydene på alle sider i 8-10 minutter.
- Server avokadokremen sammen med kylling- og sviskespydene. Pynt med skiver av lime og karse.
Oppskriftskategori
Forretter og appetittvekkere, Hovedretter, Kanapeer og salte snacks,
Stikkord for oppskrift
<<Søk etter en annen oppskrift>>