Gresskarsuppe med svisker
TILBEREDNING
45
minutter
ANTALL
4
porsjoner
ENERGI
229
kalorier
Ingredienser
300 g gresskarkjøtt med skall (for eksempel hokkaido)200 g gulrot
1 ingefær på størrelse med en valnøtt
1 løk
2 spiseskjeer vegetabilsk olje
800 ml grønnsaksfond (på glass)
Salt og pepper
Kajennepepper
1 økologisk lime
120 g SUNSWEET svisker
100 ml kremfløte
4 små selleristenger med grønne blad
Tilberedning
- Vask gresskarene og skjær dem i terninger. Skrell, rens og vask gulrøttene og skjær dem i små biter. Skrell og skjær ingefær i små terninger. Skrell og skjær løk i terninger.
- Varm vegetabilsk olje i en stor gryte. Surr løk, gresskar, gulrot og ingefær i den varme oljen. Hell i grønnsakskraften og kok grønnsakene under lokk i 25–30 minutter til de er myke. Mos alt i food processor eller blender. Smak til med salt, pepper og kajennepepper.
- Vask limefrukten og riv av skallet med et sitronjern. Klem ut limesaften. Ha limesaft, limeskall og svisker (gjerne delt i to) i suppen og gi den en rask oppvarming igjen. Pisk kremfløte til halvstiv krem.
- Server suppen i kopp eller glass med en sellerikvast og en klatt krem.
Oppskriftskategori
Forretter og appetittvekkere, Suppe,
Stikkord for oppskrift
Vegetarisk, Glutenfri,<<Søk etter en annen oppskrift>>