Kanaripoteter med svisker
TILBEREDNING
40
minutter
ANTALL
4
porsjoner
ENERGI
489
kalorier
Ingredienser
Til grønn mojo:3 kvaster persille
1 liten kvast koriander
1-2 fedd hvitløk
1 spiseskje kapers
2 teskjeer sitronsaft
5 spiseskjeer olivenolje
Salt og pepper
Eventuelt litt grønnsakbuljong (pulver e.l.)
Til rød mojo:
200 g strimler rød paprika på glass
1 liten rød chili
1 fedd hvitløk
3 spiseskjeer olivenolje
1 klype spisskummen
Salt og pepper
Eventuelt litt grønnsakbuljong (pulver e.l.)
Til potetene:
1 kg små poteter (kokefaste)
200 g havsalt
200 g SUNSWEET svisker
Tilberedning
- Til grønn mojo: rens urtene, rist dem tørre og grovhakk bladene Skrell og skjær hvitløken i små terninger. Mos urter, hvitløk, kapers, sitronsaft og olivenolje. Smak til med salt og pepper. Hvis sausen er for tykk, tilsett litt grønnsakbuljong.
- Til rød mojo: skjær paprika i store biter. Del chilien i to, rens og vask den og fjern frøene. Grovhakk chilien. Skrell og skjær hvitløken i små terninger. Mos paprika, chili, hvitløk, olivenolje og spisskummen. Smak til med salt og pepper. Hvis sausen er for tykk, tilsett litt grønnsakbuljong.
- Vask potetene grundig og legg dem i en gryte. Hell 1 liter vann over og tilsett havsalt. Kok potetene i ca. 20 minutter. Hell av vannet og legg dem tilbake i gryten. Ha i sviskene. Sett gryten tilbake på den varme platen og dekk potetene og sviskene med resten av saltet ved å riste på gryten. Server potetene sammen med mojo-sausen.
Oppskriftskategori
Småretter og salater,
Stikkord for oppskrift
Vegetarisk, Under 500 kcal,<<Søk etter en annen oppskrift>>